Het aanrechtblad is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van de keuken. Aanrechtbladen zijn beschikbaar in verschillende materialen en structuren. Het is belangrijk om het materiaal te kiezen wat bij je persoonlijke keukenstijl past. We geven je graag een aantal voorbeelden van soorten stenen bladen, gecombineerd met PITT cooking!

Marmer

Marmer is een natuursteensoort. Beschikbaar in veel verschillende kleuren, met vaak de meest prachtige belijningen. Een marmeren keukenblad gecombineerd met PITT cooking geef je je keuken een exclusieve uitstraling. Combineer het blad met de PITT cooking Professional Edition voor een klassieke uitstraling. Let daarbij wel op dat marmer vrij gevoelig is voor krassen en vlekken. De branders van PITT cooking hebben een vangschaal die, net als bij een traditionele kookplaat, het grootste deel aan vocht en vetspetters zal opvangen. Toch is regelmatig onderhoud belangrijk wanneer je kiest voor een marmeren aanrechtblad in je keuken.

Composiet

Composieten werkbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en structuren, en makkelijk op maat te pakken. Hierdoor past het in elk type keuken. Het is een sterke, vocht-bestendige materiaalsoort dat wel tegen een stootje kan. Gecombineerd met PITT cooking maak je jouw keuken eigen. Zowel een aanrechtblad van composiet als PITT cooking zijn zeer onderhoudsvriendelijk: zowel tijdens als het na het koken dus een goede combinatie!

Keramiek

Keramiek is een onderhoudsvriendelijk materiaal. De steensoort geeft een strakke uitstraling aan een keuken. In moderne keukens wordt PITT cooking vaak geïntegreerd in keramiek. De combinatie ziet er niet alleen stijlvol uit, het is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.

Beton

Beton is een materiaal met een industriële uitstraling. Het materiaal is goed bestand tegen hitte en slijtvast. Wanneer PITT cooking wordt gecombineerd met een werkblad van beton, zorgt dit voor een stoere uitstraling. Net als bij marmer is ook bij beton regelmatig onderhoud nodig: omdat beton van nature poreus is, is het wat gevoeliger voor vlekken dan andere materialen.

Foto’s/ontwerp door Fred Constant, Sliedrecht Keukens, Citee Keukens, Paul van de Kooi.