De meest gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust even contact met ons op.

Wij helpen of adviseren je graag!

Product

Indien je niet over een vaste gasaansluiting beschikt, is het altijd mogelijk om ons kooksysteem aan te sluiten op een gasfles. Dit kan bijvoorbeeld ook relevant zijn wanneer PITT cooking wordt toegepast in een buitenkeuken of tuinhuis.

PITT cooking is enkel beschikbaar als gaskooksysteem.

Alle modellen uit ons assortiment zijn opgebouwd uit drie verschillende type branders:

 • Kleine brander, vermogen van minimaal 0,3 tot maximaal 2 kW.
 • Medium brander, vermogen van minimaal 0,3 tot maximaal 3 kW.
 • Gecombineerde sudder-/wokbrander, vermogen van minimaal 0,2 tot maximaal 5 kW. Deze dubbelrings brander kan zowel worden gebruikt om te sudderen als om te wokken. Bediening met één knop.

Voor meer informatie over onze branders verwijzen wij je graag naar deze pagina.

Ontwerp

Geheel vanuit de behoefte van de consument stelden wij ons assortiment van verschillende modellen samen. Het is echter altijd mogelijk om binnen dit assortiment modellen met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende losse 1-PITTers een model geheel op maat maken of een losse wokbrander naast een bestaand 4-PITTs model plaatsen. Ontwerp jouw ideale kookopstelling, met je persoonlijke kookgedrag en de beschikbare ruimte in de keuken als uitgangspunt.

Het aantal gewenste branders is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke kookgedrag en je thuissituatie. Een belangrijk voordeel aan ons kooksysteem is de ruime opzet van de branders: in tegenstelling tot traditionele kookplaten is het met PITT cooking mogelijk om alle pitten tegelijkertijd te gebruiken. Zelfs in het geval van grote pannen.

Het aantal pitten dat je kiest is dus ook daadwerkelijk het aantal pitten dat je tegelijkertijd in gebruik kunt nemen.

Aanrechtblad

De branders van PITT cooking kunnen worden ingebouwd in werkbladen van composiet, graniet, beton, terrazzo, glas, keramiek, Fenix NTM, marmer en roestvrij staal.

Ons kooksysteem kan absoluut niet worden geïntegreerd in werkbladen van Solid Surface*, massief hout, bladen met een HPL top-laag. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

*Solid Surface materiaal wordt in keukens veelal gebruikt wanneer maximale ontwerpvrijheid gevraagd wordt. In de praktijk blijkt dat bij de ontwerpen regelmatig concessies worden gedaan aan de minimaal vereiste constructieve waarden.

Wanneer de constructie onvoldoende sterk is kan dit bij integratie van een PITT cooking unit leiden tot schade aan het Solid Surface materiaal. Deze schade is dan niet door de PITT unit gegeneerd, maar veelal door onvoldoende ondersteuning dan wel door spanning in het materiaal.

Om deze reden hebben wij besloten om Solid Surface per 1 juli 2021 uit de lijst van geschikte materialen te verwijderen.

De branders van PITT cooking zijn uitgebreid getest. Bij gebruik blijft de temperatuur van het werkblad laag en is er sprake van minimale hitteoverdracht: onze branders hebben dus absoluut geen effect op je werkblad. De voorbereiding van het werkblad en de installatie van de PITT cooking module dient echter altijd volgens onze voorschriften te worden uitgevoerd.

Houd er rekening mee dat PITT cooking een gebruikersvoorwerp is. Sommige werkbladmaterialen zijn iets gevoeliger voor spetters/vlekken dan anderen. Dit is echter niet anders dan in het geval van een traditionele kookplaat. Laat je daarom vooraf goed informeren door je werkblad-leverancier/keukenzaak over de eigenschappen van het werkblad.

Bladdiepte
Voor elk model uit het assortiment geldt een minimale bladdiepte van 600 mm (23 10/16 inches).

Kastbreedte
De minimaal benodigde kastbreedte is afhankelijk van het type model, en loopt uiteen van 300 mm (11 13/16 inches) voor de losse 1-PITTers tot 1200 mm (47 ¼) voor onze grootste/breedste modellen. Kijk per model welke minimale kastbreedte benodigd is.

Al onze verschillende modellen uit ons assortiment zijn bevestigd op één vaste module, met één vaste gasaansluiting. De module wordt vanaf de onderzijde van het werkblad door de uitsparingen heen gepositioneerd en aan de bovenzijde van het blad door middel van de hitteschilden op de branders vastgeschroefd. Twee meegeleverde balken bieden ondersteuning aan de onderzijde van de module, en worden aan de binnenzijden van de keukenkasten gemonteerd. Download hier de installatiehandleiding.

Veiligheid/garantie

De branders van PITT cooking zijn uitgebreid getest. Bij gebruik blijft de temperatuur laag en is er sprake van minimale hitteoverdracht. Alle PITT cooking modellen zijn uitgevoerd met thermische beveiliging en vonkontsteking. Daarnaast beschikt ons systeem over het officiële gaskeurmerk.

PITT cooking biedt 5 jaar volledige garantie op ieder toestel. Zonder onverwachte kosten. Wij vragen iedere gebruiker om zijn of haar toestel online te registreren, zodat wij bij een eventuele storing altijd snel en efficiënt de juiste service kunnen verlenen. Dit kan eenvoudig via deze pagina.

Onderhoud

Het PITT® cooking systeem is vervaardigd uit hoogwaardige materiaalsoorten, die eenvoudig gereinigd kunnen worden.

Let hierbij op de volgende aandachtspunten:

 1. Reinig branderdelen nooit in de vaatwasser, het vaatwasmiddel kan deze aantasten. Voorkom reiniging met teveel vocht, dit kan de brander en ventilatieopeningen binnen dringen.
 2. Gebruik een doekje om de elektrische vonkontsteking te reinigen. Bij zware vervuiling kan de punt met een fijn borsteltje worden gereinigd. Doe dit wel voorzichtig, voorkom dat de afstand van de vonkontsteking tot de brander wijzigt. Het gevolg kan zijn dat de brander slecht of niet ontsteekt.
 3. Plaats de pandragers direct op de branders, zonder deze over uw werkblad te schuiven.
 4. Let bij het in elkaar zetten van de branderdelen op de geleidingsnokken.
 5. Reinig de kookplaat direct na gebruik, dan voorkomt u dat overgekookt voedsel lange tijd kan inwerken en later lastig te verwijderen zal zijn.
 6. Begin met het reinigen van de knoppen, branders en pandragers. Reinig daarna het werkblad, zo voorkomt u dat deze na reiniging opnieuw vuil wordt.
 7. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en zachte doek om de verwijderbare branderdelen te reinigen. Hardnekkige vlekken op pandrager en branderdoppen kunnen het beste worden verwijderd met een vloeibaar reinigingsmiddel.
 8. Gebruik in geen geval schuurpoeders, schuurpads, scherpe voorwerpen of agressieve reinigingsmiddelen.
 9. Voor onderhoud en reiniging van uw werkblad verwijzen wij naar de handleiding van het desbetreffende product.

Een essentieel basisonderdeel binnen het PITT cooking systeem is het hitteschild: het ronde element waar de pannendrager op rust. Dit onderdeel is multifunctioneel: niet alleen geleidt het de hitte van de vlammen naar boven, het dient tevens ook als vangschaal. Dankzij de grote omvang van de branders zal het grootste gedeelte tijdens overkoken en/of spetteren op het hitteschild terecht komen. Deze is eenvoudig te reinigen met een doekje.