Veelgestelde vragen.

Op deze pagina vind je een verzameling van de meest gestelde vragen over het PITT cooking kooksysteem. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust even contact met ons op via info@pittcooking.com, of telefonisch via 088-0887070 (tijdens kantooruren). Wij helpen of adviseren je graag!

Product

PITT cooking: een gaskooksysteem waarbij gaspitten rechtstreeks in je aanrechtblad worden geplaatst. Het concept is ontstaan vanuit de beperkingen van de traditionele kookapparatuur. Dankzij slim gebruik van ruimte en de afwezigheid van een rechthoekige kookplaat is er voortaan eindelijk voldoende ruimte om alle pitten tegelijkertijd te gebruiken. Zelfs met grote pannen.

PITT cooking is beschikbaar in 31 verschillende modellen, en verkrijgbaar in een groot aantal landen verspreid over de hele wereld.

De techniek achter PITT cooking is niet heel verschillend ten opzichte van een traditionele kookplaat. Het grootste verschil is het feit dat de techniek onder het werkblad is geplaatst, uit het zicht. Middels ronde uitsparingen in het aanrechtblad worden de gaspitten gemonteerd. Aan de onderzijde van het blad vind je de technische module, inclusief elektra- en gasaansluiting.

PITT cooking biedt vele voordelen ten opzichte van een traditionele kookplaat:

  • Dankzij slim gebruik van ruimte voortaan altijd voldoende plek voor je pannen;
  • Eenvoudig te reinigen: de verschillende brander-onderdelen kunnen los worden schoongemaakt. Geen opstaande hoekjes, enkel een vlak werkblad om te reinigen;
  • Een onderscheidende, unieke keuken;
  • Krachtige, efficiënte branders bieden je een professioneel kookresultaat in eigen keuken.
  • De mogelijkheid om zelf je ideale kookopstelling te creëren, aangepast op de beschikbare ruimte in je keuken en je persoonlijke kookgedrag.

Lees hier meer over de voordelen van PITT cooking »

Indien je niet over een vaste gasaansluiting beschikt, is het altijd mogelijk om ons kooksysteem aan te sluiten op een gasfles. Dit kan bijvoorbeeld ook relevant zijn wanneer PITT cooking wordt toegepast in een buitenkeuken of tuinhuis.

PITT cooking is enkel beschikbaar als gaskooksysteem.

Alle modellen uit ons assortiment zijn opgebouwd uit drie verschillende type branders:

  • Kleine brander, vermogen van minimaal 0,3 tot maximaal 2 kW;
  • Medium brander, vermogen van minimaal 0,3 tot maximaal 3 kW;
  • Gecombineerde sudder-/wokbrander, vermogen van minimaal 0,2 tot maximaal 5 kW. Deze dubbelrings brander kan zowel worden gebruikt om te sudderen als om te wokken. Bediening met één knop.

Voor meer informatie over onze branders verwijzen wij je graag naar deze pagina.

Ons kooksysteem is opgenomen in een groot aantal showrooms verspreid over heel Nederland. Vind de dichtstbijzijnde dealer via deze pagina.

Daarnaast ben je ook altijd welkom om een bezoek te brengen aan onze eigen showroom. Hiervoor kun je een afspraak maken via info@pittcooking.com of telefonisch via 088-0887070 (tijdens kantooruren).

Wij verkopen niet rechtstreeks aan consumenten. Indien je interesse hebt in PITT cooking. dan kan er via de keukenzaak/architect/meubelmaker contact met ons worden opgenomen. Dit kan een keukenzaak zijn uit ons dealernetwerk, maar dat is niet noodzakelijk. Zij kunnen ons te allen tijde bereiken via info@pittcooking.com, en tijdens kantooruren ook telefonisch via 088-0887070.

In september 2015 lanceerden wij de officiële eerste PITT cooking accessoire: een innovatieve wokring, special ontworpen voor op onze gecombineerde wok-/sudderbrander. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met onze partners uit Azië, en zorgt voor een efficiënte verspreiding van de vlam, zonder verlies van hitte of energie. Meer informatie over de wokring vind je op deze pagina.

PITT cooking is een oer-Hollands product: bedacht en ontwikkeld in ons eigen kikkerlandje. En daar zijn we trots op! Elke PITT module wordt zorgvuldig met de hand geassembleerd in onze fabriekshal in De Meern. Geen machine komt hieraan te pas.

Ontwerp

Geheel vanuit de behoefte van de consument stelden wij ons assortiment van 20 verschillende modellen samen. Echter is het altijd mogelijk om binnen dit assortiment modellen met elkaar te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld met verschillende losse 1-PITTers een model geheel op maat maken, of een losse wokbrander naast een bestaand 4-PITTs model plaatsen. Ontwerp jouw ideale kookopstelling, met je persoonlijke kookgedrag en de beschikbare ruimte in de keuken als uitgangspunt.

Het aantal gewenste branders is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke kookgedrag en je thuissituatie. Een belangrijk voordeel aan ons kooksysteem is de ruime opzet van de branders: in tegenstelling tot traditionele kookplaten is het met PITT cooking mogelijk om alle pitten tegelijkertijd te gebruiken. Zelfs in het geval van grote pannen.

Het aantal pitten dat je kiest is dus ook daadwerkelijk het aantal pitten dat je tegelijkertijd in gebruik kunt nemen.

Aanrechtblad

De branders van PITT cooking kunnen worden ingebouwd in werkbladen van composiet, graniet, beton, terrazzo, glas, keramiek, Solid Surface, Green Core, Tope Core en roestvrij staal.

Ons kooksysteem kan absoluut niet worden geïntegreerd in werkbladen van massief hout, of bladen met een HPL top-laag. Bij twijfel kun je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

De branders van PITT cooking zijn uitgebreid getest. Bij gebruik blijft de temperatuur laag en is er sprake van minimale hitteoverdracht: onze branders hebben dus absoluut geen effect op je aanrechtblad. De voorbereiding van het aanrechtblad en de installatie van de PITT cooking module dient echter altijd volgens onze voorschriften te worden uitgevoerd.

Houd er rekening mee dat PITT cooking een gebruikersvoorwerp is, in een vaak ‘vet-rijke’ omgeving. Sommige werkbladmaterialen zijn iets gevoeliger voor spetters/vlekken dan anderen. Dit is echter niet anders dan in het geval van een traditionele kookplaat. Laat je daarom vooraf goed informeren door je werkblad-leverancier/keukenzaak over de eigenschappen van het aanrechtblad.

Bladdiepte
Voor elk model uit het assortiment geldt een minimale bladdiepte van 600 mm.

Kastbreedte
De minimaal benodigde kastbreedte is afhankelijk van het type model, en loopt uiteen van 300 mm voor de losse 1-PITTers tot 1200 mm voor onze grootste/breedste modellen. Kijk per model welke minimale kastbreedte benodigd is.

Overige maatvoering
Voor de overige maatvoeringen verwijzen wij je graag door naar de Downloads-pagina. Daar vind je onder het kopje ‘Ontwerp/Aanrechtblad’ alle benodigde documentatie.

Al onze verschillende modellen uit ons assortiment zijn bevestigd op één vaste module, met één vaste gasaansluiting. De module wordt vanaf de onderzijde van het aanrechtblad door de uitsparingen heen gepositioneerd en aan de bovenzijde van het blad vastgezet middels schroeven. Twee meegeleverde balken bieden ondersteuning aan de onderzijde van de module, en worden aan de binnenzijden van de keukenkasten gemonteerd. Download hier de installatiehandleiding.

Veiligheid/garantie

De branders van PITT cooking zijn uitgebreid getest. Bij gebruik blijft de temperatuur laag en is er sprake van minimale hitteoverdracht. Alle PITT cooking modellen zijn uitgevoerd met thermische beveiliging en vonkontsteking. Daarnaast beschikt ons systeem over het officiële GASTEC keurmerk: een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk dat exclusief door Kiwa Nederland B.V. wordt uitgegeven.

PITT cooking biedt 5 jaar volledige garantie op ieder toestel. Zonder onverwachte kosten. Wij vragen iedere gebruiker om zijn of haar toestel online te registreren, zodat wij bij een eventuele storing altijd snel en efficiënt de juiste service kunnen verlenen. Dit kan eenvoudig via deze pagina.

Onderhoud

Branderdoppen en pannendragers
Wij raden aan om vieze branderdoppen en pannendragers ongeveer een uur te laten weken in een sopje van vloeibare zeep en soda, om ze daarna eventueel na te wrijven met een doek of zachte spons. De zilverkleurige krasjes die soms op de pannendragers verschijnen, zijn afkomstig van de onderkant van uw pan(nen). Zeker de wat meer hoogwaardige pannen hebben een wat zachtere onderkant, waarvan het materiaal soms kan afgeven. Met het ruwe deel van een (schuur)sponsje kunt u dit verwijderen.

Aluminium branders
De aluminium branders kun je een nachtje laten weken in schoonmaakazijn, om ze vervolgens schoon te maken met spons en een beetje zeep. Let op: de aluminium onderdelen mogen absoluut niet met soda worden gereinigd, deze kunnen het aluminium aantasten.

Hoe je je aanrechtblad het beste kunt onderhouden is helemaal afhankelijk van het type materiaal. Voor het juiste onderhoudsadvies adviseren wij je contact op te nemen met de werkbladenleverancier of de keukenzaak waar je het aanrechtblad hebt aangeschaft.

De verschillende branderonderdelen zijn helaas niet geschikt om te reinigen in de vaatwasser. De open structuur van het gietijzer kan ertoe leiden dat zeepresten zich in het materiaal gaan nestelen, met een doffe uitstraling tot gevolg.

Een essentieel basisonderdeel binnen het PITT cooking systeem is het hitteschild: het ronde element waar de pannendrager op rust. Dit onderdeel is multifunctioneel: niet alleen geleidt het de hitte van de vlammen naar boven, het dient tevens ook als vangschaal. Dankzij de grote omvang van de branders zal het grootste gedeelte tijdens overkoken en/of spetteren op het hitteschild terecht komen. Deze is eenvoudig te reinigen met een doekje.